Romanul Martei Petreu este interesant si cuceritor din multe puncte de vedere. In primul rind desfasoara o drama originala in miezul ruralitatii romanesti postbelice. Departe de bucolicele peisaje morometiene sau rebreaniene, Marta Petreu ne introduce intr-un peisaj apocaliptic, si la propriu: „nu exista peisaj mai trist in Cimpia Transilvaniei din toamna pina in primavara”, dar si la figurat: casnicia dintre Mica si Agustin. De asemenea, drama romanului pare sa se consume aproape integral independent de marile schimbari prin care trece satul romanesc – Mica si Agustin nu au nevoie de tragedii istorice pentru a-si purta mai departe razboiul religios si amoros pe Cimpia Armaghedonului domestica, din propria gospodarie. Elementele antrenate in consumarea acestei drame sint originale: diferentele religioase (…), dificultatile de comunicare, relatiile deficiente dintre parinti si copii, cu temeiuri inedite (asumarea unei vinovatii pentru propria existenta) etc.
Romanul Martei Petreu este deosebit pentru ca ofera o poveste, o protagonista si o drama cu totul deosebite pentru lumea rurala: povestea unei nefericiri exemplare, in care orgoliile si alegerile gresite dau nastere unei suferinte care epuizeaza chiar si resursele mostenitorilor in ceea ce priveste posibilitatile de regenerare familiala.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.