Litera din scrisoarea misterioasa e un text entre chien et loup (adica intre nuvela si roman), un mediu metraj in care fiecare situatie de-abia aparuta in ecuatie e rasturnata imediat de o alta, care e rasturnata la rindul ei, si asa mai departe. Nimic nu e definitiv, nici un personaj nu sta la locul lui, ba chiar dimpotriva: se zboara de pe un continent pe altul, din vis in realitate, din prezent in trecut, dintr-un creier in altul, iar granitele imaginatiei sint la fel de ineficiente ca niste patine cu rotile pe-un lac inghetat. Si nimic nu e inghetat in novella lui Leo, Lisabona si Buenos Aires-ul sint aproape tropicale, iar geografiile lor sint nisipuri miscatoare in care te poti orienta doar daca ai un baston magnetic ca al lui Borges sau o minte brici ca a lui Pessoa. De fapt, Litera din scrisoarea misterioasa e un text despre placere. Placerea de a imagina, de a colectiona inventii care mai de care mai sarite de pe fix, placerea de-a scrie si, ca o consecinta a celor de mai sus, placerea de a citi. Daca ar trebui sa ma mut intr-o carte aparuta in 2011 in Romania, as alege Litera din scrisoarea misterioasa, aceasta comoara de hedonism literar, de citit pe nerasuflate, ca si cum ai vedea un film bun de tot si-ai uita sa te-atingi de popcorn. Are 242 de pagini, dar e plina pina la refuz de un picaresc sci-fi si magic care se termina mai repede decit ai vrea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.