Este ultima carte a lui Tony Judt intr-un sens fizic. Poate ca vor mai aparea si altele din multele interviuri pe care le-a dat sau ce a mai dictat. Dar aceasta carte este scrisa in progresia dramatica a bolii lui, compusa in memorie, in noptile interminabile in care era condamnat de boala de care a suferit la nemiscare totala. Este ultima carte pe care a gindit-o. Tony Judt a redescoperit pe cont propriu capacitatea mintii umane de a stoca imagini, ginduri si naratiuni, pornind de la asocierea dintre acestea si lucruri spatiale foarte familiare. Iar acest lucru spatial foarte familiar pentru el era un mic hotel din Elvetia. Din acest motiv cartea de rememorare a vietii lui se numeste Cabana memoriei, pentru ca in aceasta cabana si-a adapostit forarile adinci in memoria proprie. Este o carte cutremuratoare pentru ca pe noi, oameni care ne putem misca, ne invita sa intelegem ori macar sa ne imaginam cum este experienta cuiva care este zavorit in propriul lui corp fara posibilitatea de a se misca, dar care isi conserva toata senzorialitatea unui corp normal.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.