Este binevenita cartea coodonata de Cristina Corciovescu si Magda Mihailescu, publicata la Editura Polirom in Colectia „Cinema”, Noul cinema romanesc. De la tovarasul Ceausescu la domnul Lazarescu. Subintitulata 10 abordari critice, cartea chiar isi reprezinta aceasta sintagma: zece personalitati ale criticii de film de la noi reusesc sa analizeze pe toate partile noile filme romanesti, regizorii lor, temele predilecte abordate, iar multi dintre ei fac si paralele interesante cu miscarea cinematografica mondiala si cu filmele comparabile de la marile festivaluri internationale. Dupa lecturarea celor zece abordari critice din aceasta carte, excelente analize ale unei etape importante a cinematografiei romanesti, raminem cu impresia ca filmele noastre sint mai degraba triste (comediile sint numarate pe degetele unei singure miine, vorbind de comediile cu haz si „cu sare si piper”), rezultatul incrincenarilor pe care le-am trait si pe care le traim in continuare.
Sa nu uitam, de asemenea, ca in finalul cartii avem o interesanta cronologie a filmului romanesc, intitulata „Un deceniu de cinema romanesc: 2001-2010”, precum si un index de filme romanesti, doar doua dintre motivele pentru care aceasta carte este una de referinta pentru cinematografia de la noi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.