Romanul Regina rosie incearca sa creioneze profilul moral si psihologic al acestui personaj suficient de enigmatic, cu o influenta hotaritoare asupra impunerii, in istorie, a Casei Tudorilor. Intr-un anumit sens, Lady Margaret functioneaza ca arhetip al Elisabetei I (fiica lui Henric al VIII-lea si stranepoata eroinei create de Philippa Gregory), vointa sa politica ajungind dominanta in epoca si prefigurind transformarea Angliei intr-o mare putere europeana.
Interesant imi apare stilul confesiv (puternic introspectiv!) al cartii – redactate la persoana intii, in forma unui jurnal intim. Philippa Gregory a gasit astfel paradigma ideala de patrundere in psihologia eroinei. Toate actiunile Reginei rosii sint filtrate de constiinta, istoria capatind, prin urmare, o dimensiune psihologica si mentalitara – singura ce poate trezi interesul cititorului din alt veac. Lady Margaret nu este, asadar, doar o figura istorica, imuabila si intangibila, ci un personaj complex si viu, prin contradictiile lui.
In concluzie, Regina rosie si noua serie a „razboiului verilor” completeaza un puzzle istoric, in care Gregory pusese deja, cu migala, piesele de frontispiciu. Tema centrala a acestei amanuntite tesaturi nu este neaparat tabloul de grup al dinastiei Tudorilor, cit istoria impresurata de efervescenta fictiunii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.