„Marea lovitura” asteptata a venit anul acesta (nici tirziu, nici devreme: la timp) printr-un roman de aproape 400 de pagini, avind in centru un personaj straniu ce relanseaza, de pe coordonatele istorice ale stalinismului din Romania anilor ’50, o supratema cu valoare de ID a textelor lui Teodorovici: lumea-circ si identitatea-marioneta, carnavalul sumbru sau spectacolul teatrului de papusi al existentei sociale. Evident, nici relativa masivitate si doza de clasicitate a formulei epice, nici tematica istorica „majora” (inca productiva, desi deja uzata de cliseele eticiste ale anticomunismului postcomunist) nu constituie in sine garantii ale reusitei; ele pot deveni, la fel de bine, capcane in care-ti poti fringe gitul. […]
Matei Brunul nu este atit un roman „despre Gulag”, cit unul despre identitatea individuala in conditii limita (desi, fara indoiala, acele conditii-limita sint date, aici, de perioada represiunii staliniste, i.e. deceniul 1949-1959). Tematic, am avea asadar de-a face cu un avatar recent al „romanului obsedantului deceniu”. […]
Remarcabil, inainte de orice, e tonul pe care il gaseste – si il urmeaza pina la final – Lucian Dan Teodorovici (caci, se stie, tonul face muzica…)

Related products

Matei Brunul
  • La reducere!
  • -40%
Ultimele produse in stoc
FICTION LTD

Matei Brunul

Lucian Dan Teodorovici
20,20 lei 33,67 lei
Time left
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.