Cea mai recenta aparitie editoriala semnata Ion Vianu, la Editura Polirom, se numeste Apropieri. Este o culegere de eseuri si note de lectura, texte inedite si asezate riguros in trei categorii: Eseuri in libertate, Psihanalitice si Portrete interioare. Cititorul poate naviga liber de la un text la altul, cu atit mai mult cu cit concizia acestora confera lecturii o dinamica agreabila. Genul eseistic, dificil si prin urmare tot mai putin cultivat la noi, este ideal pentru Ion Vianu, care raspunde tuturor exigentelor acestuia: de cultura temeinica, de gindire profunda si originala si de scriitura expresiva.
Toate aceste texte se citesc cu placere, in primul rind, pentru ca au fost scrise cu placere. Transpare din ele relaxarea pe care o are un autor neconstrins de nimic atunci cind isi scrie textul. Fiind o delectare autentica, are privilegiul de a fi puternica prin insasi afirmarea ei, fara vreun efort si fara artificii.
Cit despre stil, Ion Vianu reprezinta imbinarea dintre moralistul de tip francez, imperturbabil, si scriitorul de tip german, nelinistit filosofic. Un senior adevarat.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.