Mereu placuta este reintilnirea cu Ion Vianu si textele sale. De data aceasta intr-un volum de apropieri, o carte de eseuri si fragmente pe teme literare, istorice si filosofice. Apropieri cuprinde trei parti: Eseuri in libertate, Psihanalitice si Portrete interioare, ultima fiind si cea mai consistenta. Vianu scrie despre lumea literara si artistica, despre realitatea cotidiana, despre apropieri si departari, despre mersul lumii, despre referintele esentiale ale tineretii sale: medicina si psihanaliza.
Demersul acestei carti este de fapt acela de „a sesiza proximitati acolo unde nu exista decit departari”: „Fie ca incerc sa renunt la iluzii pe care mi le-am facut despre mersul lumii, fie ca citesc, recitesc sau privesc opere literare, filmice, imaginea mintala care mi se impune este zoom-ul, apropierea”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.