Autorii prezenti in carte analizeaza concepte precum omul politic, democratie, Europa, neam, natiune, totalitarism, tranzitie, cenzura, manipulare sau libertate de expresie. „Contributiile fiecaruia vizeaza dezvaluirea trecutului si prezentului Romaniei, identificarea limbajelor ce au prefatat ori au urmat cele mai relevante fapte politice, dezvoltarea perspectivelor alternative asupra culturii romane prin includerea relatiei dintre elite si mase si prin reflectia novatoare asupra neterminatei modernizari sociale si statale”, explica cei doi editori coordonatori. Semnatarii articolelor pun accent pe „fatetele necunoscute” ale politicii Romaniei moderne: cum au luat nastere constiinta nationala romaneasca si statul roman si ce anume s-a facut sau nu s-a facut in beneficiul europenizarii Romaniei de la 1859 si pina astazi. Victor Neumann vine cu o intrebare interesanta: „Este utila rescrierea istoriei Romaniei?” Reputatul istoric raspunde: „Dupa doua regimuri totalitare – care au folosit cunostintele despre trecut in favoarea ideologiilor lor extremiste –, rescrierea istoriei Romaniei devine obligatorie (…). Schimbarea politica majora – trecerea de la discursul monologal-totalitar la cel dialogal-democratic – pretinde innoirea limbajelor, necesitind repere culturale si de gindire politica alternative si distantarea de comportamentele epocilor anterioare”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.