Dupa ce trece in revista cu generozitate utilizarea cu caracter religios si magico-ritual a plantelor psihotrope, Andrei Oisteanu se opreste la citeva personalitati reprezentative pentru secolele XVII-XIX, deloc straine subiectului cartii sale: Nicolae Milescu Spatarul, Dimitrie Cantemir, Johann Martin Honigberger. Scriitorii romantici (Eminescu, Maiorescu, Carmen Sylva, Al. Odobescu), simbolistii (de la Macedonski la Ion Pillat), Mateiu Caragiale, prozatorii interbelici (Camil Petrescu, Max Blecher), avangardistii si modernistii – iata tot atitea capitole al caror miez este preocuparea sau patima pentru drog. Pagini surprinzatoare dedicate experimentelor provocate de betia de oxigen, auditiei colorate ori betiei cu mescalina – ultima, testata de doctorul neurolog Gh. Marinescu – confera cartii atractivitate intelectuala si ferment de roman politist. La curent cu creatia contemporana, Oisteanu nu uita nici de scriitorii foarte tineri precum Alexandru Vakulovski, care prin cartile sale reitereaza experimentele predecesorilor. Este, indubitabil, o carte care deschide o noua pista de cercetare in cultura romana – teren aproape virgin, din motive subintelese – carte distinsa, pe buna dreptate, cu un premiu special al Uniunii Scriitorilor din Romania in 2011.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.