Facind decontul unei vieti umane si intelectuale, Adrian Marino nu este dintre cei ce iarta un rau istoric ce l-a mutilat sufleteste pe viata. Nu a iertat nimic comunismului, nici celor ce l-au inchis la putin peste douazeci de ani pentru ideile-i prea libere, nici celor care nu l-au lasat sa scrie o opera in deplina libertate creatoare. Analizindu-se pe sine, Adrian Marino intelege ca in alt timp si cu alti conationali, oameni de cultura si ei, el ar fi putut oferi mai mult si mai ales un prestigiu european cercetarii romanesti umaniste. Cartile sale publicate in strainatate, de o inalta tinuta intelectuala, puteau avea o mai buna recunoastere in tara, dar chiar aici erau cu rea intentie ignorate. Intr-un fel, acest volum memorialistic, acest jurnal intelectual, poate fi receptat si ca ipostaza romaneasca, tirzie, a unui Un om sfirsit papinian.
Jurnalul intelectual al lui Adrian Marino este un volum esential al culturii romanesti de dupa 1948 pina in prezent.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.