Dincolo de suprafata usor de redat si cliseizat (un trunghi amoros intre clone), Ishiguro ascunde o istorie abia schitata din gesturi, schimburi de ocheade fugare si cuvinte niciodata la voia intimplarii. Privita din afara, cu ochi critic, ea seamana inspaimintator de mult cu povestea orbirii noastre cotidiene. Dupa cum observa Joseph O Neill, un alt maestru al stilului, „Inaintarea ezitanta a copiilor inspre constientizarea propriului chin e o versiune extrema, sfisietoare, a exodului tuturor copiilor din inocenta in care lumea adulta, binevoitoare dar frauduloasa, conspira sa-i tina captivi. Daca avem noroc, crestem in siguranta si miracol, dupa care sintem lasati prada faptului grotesc al propriului sfirsit. Si apoi?”. Delicat si transant, de o nemiloasa blindete, romanul lui Ishiguro se incheie, asemenea vietii, fara promisiunea unui „apoi”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.