Poezia Martei Petreu nu are nimic din razvratirile lui Arthur Rimbaud sau Lautreamont; nimic in afara razvratirii insesi. Sensul dinamicii poetei este contrar celui al „poetilor blestemati”. Ea nu practica elogiul satanic sau recursul la paradisuri artificiale, dupa cum nici iluminarile; poate doar „maldororismul”, inteles intr-o acceptie etimologica (mal = rau, in franceza; doror/ dolor = durere; de unde personajul Maldoror, alter ego-ul poetic al lui Isidor Ducasse). Ea este o zbatere secanta in raport cu salvarea, constatarea acestui „rau” existential, diagnosticarea lui in domeniile importantissime ale vietii (iubirea, cel mai adeseori, dar si relatia cu dublul opus, barbatul), vorbirea despre aceasta rea asezare, producatoare de dureri metafizice, psihice si fizice crunte, organizarea logicii si a discursului poetic in functie de aceste impedimente pentru a le organiza cit mai bine.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.