Carte de 650 de pagini, care se citeste pe nerasuflate. Are ceva din atasamentul pe care il dezvolta in spectator serialele americane destepte, care nu te lasa in pace pina nu stii ce se intimpla mai departe cu personajele de care te-ai atasat foarte tare. Cum evolueaza, in ce directie li se duc vietile. Lumea americana, cu metehnele si cliseele ei, e privita microscopic si e descrisa cu acuratete si ironie. Familia Berglund, cu cei doi soti, Patty si Walter, si cei doi copii, e mai mult decit atit. Caci, ceea ce e cu adevarat spectaculos la Franzen, e felul in care construieste relatiile dintre protagonisti, mecanica sentimentelor pe care le pun acestia la bataie pentru a-si consolida pozitia in familie. Fiecare isi negociaza libertatea personala si pe a celor dragi. Se iubesc si se chinuiesc in numele fericirii. Patty ramine personajul cel mai puternic si mai nuantat de la un capat la altul al cartii. E privita initial din afara, i se face un portret din punctele de vedere ale celorlalti, ca mai apoi sa iasa la rampa si sa-si spuna povestea terapeutic. Simpatica, competitiva, penibila, bovarica, toate acestea i se potrivesc lui Patty Berglund de minune. Ce o salveaza e umanitatea ei dezarmanta.
Romanul lui Franzen are, printre multe altele, un merit imens: e extrem de actual, profund uman si deloc moralist. Umorul si autoironia sint de fiecare salvatoare. Pentru cititor si pentru personajele cartii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.