Combustibilul dramei personajelor lui Franzen pare sa fie o combinatie raspindita si, din pacate, greu epuizabila in statele democratice: pe de o parte vorbim de incapacitatea de a accepta inegalitatile dintre oameni (imposibilitatea de a recunoaste senin talentele cu care sint inzestrati anumiti semeni), pe de alta parte e vorba de caracterul competitiv pe care il capata viata protagonistilor – succesele profesionale si personale par sa fie mijloace de a demonstra cuiva ceva si desigur, nu in ultimul rind, e vorba de tentatia permanenta si infernala a alegerii, careia protagonistii ii cedeaza adesea in momentele in care sint cei mai vulnerabili si dezechilibrati, ca un soi de razbunare pe dezamagirile suferite anterior. Tocmai aceasta suma acumulata in timp, cu toate particularitatile ei formale sau de continut (care justifica in fond si dimensiunile romanului) reprezinta pina la urma obiectivarea dramei noastre contemporane, a tuturor, o amintire amara si nelinistitoare a faptului ca sentinta condamnarii la liberate este intr-adevar o sentinta pe viata.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.