Maxilarul inferior sau, altfel numita, „o carte a iubirii si demnitatii in fata istoriei si a tragediilor” s-a format pe baza convorbirilor de la Versoix, cu ajutorul textelor scrise de participantii la lupte. Prin acestea a descoperit-o autoarea pe Regina Maria si pe alte personaje uluitoare. A descoperit, a ascultat si a scris multe povesti despre poporul acesta, despre ce l-a distrus si, intr-un cadru mai general, despre fiinta umana. A scris despre Maria Bonaparte, despre viata ei aristocratica, despre daruirea zadarnica pentru sotul ei, aflind ca e homosexual. Despre bunatatea ei, despre dedicarea in a-l ingriji pe Freud, care era bolnav de cancer, si multe alte povesti care continua periplul memoriei in urmatoarea carte, Scara leilor.
Doina Uricariu scoate la lumina arhiva Regelui Mihai, dosare, colectii de reviste, corespondenta, jurnale, albume de fotografii studiate minutios timp de sase saptamini la Versoix si vorbeste liber si sincer despre cumpana prin care a trecut Romania dupa ocupatia sovietica.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.