Cunoscut ca autor de carti despre ortografia si ortoepia limbii romane, practician cu peste patruzeci de ani de activitate didactica de profesor de limba si literatura romana si promovat ca membru al Comisiei Nationale de Limba si Literatura Romana de pe linga Ministerul Educatiei, Gh.N. Vasilache publica o noua carte de exercitii (…) Intr-un timp cind agramatismele, lipsa de bun-simt civic si lingvistic inunda ariile de comunicare publice institutionalizate si private. Cind succesurile, almanahele, dezacordurile si trivialitatea par sa copleseasca domeniul comunicational.
Introducerea, semnata de Gh.N. Vasilache, reitereaza necesitatea stapinirii normelor limbii literare pentru pregatirea profesionala si un grad inalt de cultura generala, semnalind faptul ingrijorator al inmultirii abaterilor de la normele exprimarii ingrijite si corecte, inclusiv in presa, la radio si televiziune. Vina pentru aceasta situatie, pe care autorul o atribuie inclusiv scolii, care „ nu a insistat suficient pe aspectele practice ale vorbirii… pentru diverse situatii de viata”, are – in opinia noastra – radacini adinci si neclintite intr-un angrenaj social in care pregatirea precara la limba romana, una dintre cele douazeci si trei de limbi oficiale ale Uniunii Europene, din care Romania face parte, nu are niciun efect (uneori, ba dimpotriva!) asupra ascensiunii sociale.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.