In iad toate becurile sint arse este o carte pe care ar trebui sa o dedic prietenilor mei alcoolici, fosti sau actuali, pentru ca am invatat multe lucruri de la ei. Printre altele am invatat ca, uneori, alcoolicii au o inocenta absolut sfisietoare, dostoievskiană. Un amic a si murit din pricina alcoolului si, cumva, in unele capitole, am incercat să ajung la inocenta aceea a lui. Eu personal vad o legatură directa intre inocenta acestor alcoolici si inocenta baietilor din cartier, care se tradeaza printr-un tip special de comunicare.
Am gasit foarte, foarte greu titlul. Am avut peste 30 de titluri, unele mi se pareau prea comerciale, desi aveau legatura cu cartea, spre exemplu, „O fată, o pisică si o gască de ingeri” sau „Zapada de lapte”, mult mai metaforic. La un moment dat, favorit era „Spart, rupt, indoit”. Pina la urma am ramas la varianta „In iad toate becurile sint arse”, desi am mai avut si o varianta ghidusa, parca prea ghidusa, care se apropia de amintirea prietenilor mei alcoolici, si anume „In iad toate sticlele sint goale”. Dar varianta finala este poate cea mai buna, pentru ca vedem cum, rind pe rind, toate iluziile lui Victor dispar, toate beculetele care ii lumineaza viata se sting unul cite unul si, pina la urma, viata lui se transforma intr-un iad, iar speranta este că va descoperi ultima luminita, compasiunea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.