„Spune-mi pentru ce e lumea asta – pentru viata sau pentru moarte?”, o intreaba naratorul pe o tinara custode la Centrul Evreiesc din Chisinau. Iuliana, caci asa o cheama, ii raspunde ca pentru viata, dar Brik pare sa fie de alta parere. Pe masura ce se indeparteaza tot mai mult de valorile americane simbolizate de Mary, afundindu-se concomitent in trecutul mocirlos, mai vechi sau mai nou, al Europei, Brik se scutura de toate cutumele lumii civilizate, pentru a deveni el insusi un fel de anarhist. Un anarhist al asa-ziselor valori euro-americane, pline de ipocrizie si duble masuri, dar si al propriei vieti, asa cum si-o traise pina atunci. La sfirsitul calatoriei sale, Brik alege sa nu se mai intoarca in America. „Acasa e acolo unde cineva iti observa absenta”, spune el, adesea, de-a lungul romanului. Totusi, in Sarajevo, unde intentioneaza sa ramina, nimeni nu i-a observat absenta. Bosnia nu mai e acasa, dar America nu i-a fost niciodata. Si-atunci, cum va iesi din acest impas? Nu stie. Tot ce stie e ca trebuie sa se apuce de scris. Care e poate singura lui casa.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.