John Steinbeck a devenit un clasic al modernitatii, pe care nu l-au ocolit marile premii si nici ecranizarile, editurile ii dedica serii de autor. Dar romanul recent tradus, ce nu trece de 250 de pagini, tulbura si intriga pe cunoscatorul de proza romaneasca. Protagonistul sau, Joseph Wayne, primeste binecuvintarea tatalui si urmeaza dorinta acestuia, intemeind o ferma pe paminturile Californiei. Viata de aici, sosirea fratilor, casatoria lui Joseph si calendarul muncilor pamintului, compun un epos al oamenilor legati de pamint. Si de aici se iveste asocierea cu Ion de Liviu Rebreanu, ce l-a precedat cronologic cu peste un deceniu. (...) Dar altceva ii apropie in mod uluitor pe tinarul Rebreanu si pe tinarul Steinbeck: intuitia unei legaturi organice a omului cu pamintul perpetuata si in secolul XX, fie ca este vorba de tinarul taran ardelean, fie de fermierul american. Spre ei se indreapta interesul celor doi romancieri in pragul afirmarii, fiindca presimt ca taranii si fermierii sunt intre ultimii pastratori ai unei comuniuni cu glia, straveche si tainica, pierduta de toti ceilalti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.