Exista mai multe proiecte care fuzioneaza in aceasta carte admirabila si unul este cel al unei altfel de istorii literare, o istorie care este traversata de un fir al Ariadnei pe care-l reprezinta drogul cu multiplele sale fatete onirice, o istorie intentionat ocultata de paravanele tabuizante ale diferitelor epoci, istorie care-si revendica «povestasul». De la mentiunile pasagere, la cele care desfac trasee initiatice, lui Andrei Oisteanu pare sa nu-i scape nimic. Miza insa se plaseaza mult mai sus, chiar la nivelul configurarii ecuatiei modernitatii, paradisurile artificiale constituind o modernitate spectrala, «a rebours», excomunicata, ocultata, dar si un laborator poetic fara de care nu am avea limbajul de transa al reveriilor simboliste sau poezia beatnicilor. Anumite estetici precum cea simbolista sau decadenta inglobeaza narcoza, ii reformuleaza poietic efectele fiziologice, iar simbolismul romanesc de la Macedonski si emulii sai la decadentii crai mateini secreta aceeasi atractie catre paradisurile artificiale pe care autorul o analizeaza avenit in contextul literaturii europene, repusa in joc de narcoze mai mult sau mai putin controlate estetic.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.