Ajunsa la o a treia editie, (Polirom, Iasi, 2011), Cioran sau un trecut deocheat este, acum, o referinta canonica in seria de texte ce ambitioneaza sa examineze miscarea de idei dintre 1930 si 1940. Volumul este, metodologic, rezultatul unei excavari si al unei contextualizari. Excavare, in masura in care Marta Petreu merge pe urmele unor texte jurnalistice din care se alimenteaza Textul lui Cioran, urmarind ramificatiile si contururile pe care trecutul le expune. Contextualizare, pentru ca sinteza Martei Petreu reda vocea unui Cioran al epocii sale, marcata de comunitatea de spirit si de retorica cu o intreaga promotie europeana si romaneasca. Astfel restituit, Cioran inceteaza a mai fi un caz local, inserindu-se in tabloul unei intelectualitati postbelice seduse de naratiunile escatologice al totalitarismelor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.