Facind uz de aceste formulari paradoxale, cartea nu da solutii si nici nu se pierde printre abstractiuni si dispute teologale. Prin fraze evocatoare, cu stil si fara morga academica, volumul te pune insa pe drum, te forteaza sa privesti inapoi (sau in sus?) spre sursa care lumineaza toata desfasurarea modernitatii tirzii. Cu recursuri la mistica (crestina, dar si araba ori iudaica), filosofie politica si antropologie religioasa, fiecare pagina te invita sa vezi in saracia veacului nostru laic „reflexul, inversat ca orice reflex, al indepartatului divin, de dincolo de chip”. Dupa modelul „observarii participative” a antropologului care studiaza viata populatiei exotice traind chiar in mijlocul ei, Anca Manolescu propune un stil similar si pentru omul religios al zilelor noastre: in locul rezistentei traditionaliste, autoarea privilegiaza asumarea „la limita” a lumii actuale, adica ochirea sensului ascuns al „mortii lui Dumnezeu” si „saltul analogic al celui insingurat catre Cel singur”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.