Refugiul personajelor beckettiene este un loc oarecare, nici rau, nici bun, cit mai aproape de neant, un loc spre care se pleaca, dar in care nu ajunge nimeni niciodata. (…) Fiecare personaj este in imposibilitatea de a exista. Eroul lui Beckett este un strain intr-o agonie primitiva si moarte psihica. Textele lui Beckett prezinta o pseudo-lume plina de fantasme si distrugeri. Derrida caracteriza lumea lui Beckett ca una a anularii, in care oamenii, morti in viata, fac parade neantului, cu miscari imobile. Nimeni nu poate spune cu certitudine daca eroii lui Beckett au constiinta clara a pierderii sau a caderii lor in afara timpului. Lumea din textele lui Beckett, mai ales din proza scurta, este lumea unui Dumnezeu fara ocupatie. Imortalitatea reprezinta un etern impas sau o vesnica tentatie de a fi sau de a consimti la iubire. Integrala prozei scurte, primul volum din Seria de autor “Samuel Beckett” publicat de Polirom, ofera o imagine de ansamblu asupra operei scriitorului, cuprinzind texte din intreaga sa creatie, de la debut pina la maturitatea deplina.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.