Cred ca literatura iti dezvolta spiritul de observatie, capacitatea de empatie, care la rindul ei te ajuta sa intelegi ratiunile actiunilor umane, motivatiile comportamentelor, sa patrunzi logica jocului social si a contextului, sa formulezi ipoteze etc. As spune ca multe dintre cercetarile mele de sociologie sint mult mai nuantate si mai fine datorita faptului ca sint si scriitor. Altminteri, in viata, faptul de a fi scriitor nu mi-a salvat viata, dar i-a dat sens, ceea ce e cam totuna. As spune ca am, mai degraba, o sensibilitate pentru lumile vulnerabile. Pentru marginali, minoritari, exclusi. Nu doar pentru baietii de cartier, ci si pentru batrinii nostalgici dupa dictatura sau pentru minoritarii religiosi din Cum sa uiti o femeie. Fiintele fragile si sucite, care pun mereu in chestiune realitatea normativa in mod direct sau indirect, se bucura de simpatia si empatia mea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.