Cartea e cronica maturizarii intelectuale si afective a autorului, proiectata pe fundalul unei epoci malefice, cea a instaurarii si consolidarii regimului comunist. Memorialistul instista asupra momentelor de initiere in sfera vietii intelectuale si afective, restaurind anamnetic avatarurile virstei adolescentine, cu experiente ale erosului, cu cautari si dileme existentiale, cu o intreaga galerie de personaje, prieteni, discipoli, apropiati ai lui Tudor Vianu, legati de acesta prin amor intellectualis magistri. Istoria personala si istoria epocii se intrepatrund adesea, in cadrul unei ambiante a povestirii din care nu lipsesc culorile sau accentele tragice. Situate la limita fragila dintre memorie si imaginatie, amintirile lui Ion Vianu isi releva, aproape programatic, propensiunea spre fictionalitate, supunindu-se tentatiei unui „joc al intelectului” care suplineste golurile memoriei prin insertii ale imaginarului. Bildungsroman de o calitate neindoielnica, cronica de familie si opera memorialistica de ampla rezonanta etica, Amor intellectualis reprezinta una dintre aparitiile demne de tot interesul ale anului 2010.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.