Doris Lessing imagineaza intr-un viitor intunecat (cine sa stie cit de departe sau de aproape de zilele noastre) esecul civilizatiei si recaderea in babarie. Orasele se transforma, serviciile ce asigura ordinea minimala nu mai functioneaza, iar simptomul cel mai cumplit il formeaza salbaticirea copiilor, care traiesc in haite sau clanuri, iar tensiunea vietii de zi cu zi sporeste neincetat. Tehnologia si industrializarea se afla in disjunctie cu politica, efectul produs este unul catastrofal. Memoriile unei supravietuitoare are darul sa declanseze un frison in constiinta cititorului. Iar intimplarea face sa apara la citeva luni dupa romanul Drumul al lui Cormac McCarthy, ambele avind parte de ecranizari facute de regizori importanti si cu mari actori. Vrind-nevrind, cind vezi ca doi mari scriitori aleg aceeasi formula, cea a prozei SF, ca sa scrie despre un viitor intunecat, te intrebi daca este vorba de Fictiune ori de Viziune.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.