Doina Uricariu se „insoteste” doar cu reprezentanti exceptionali ai umanitatii, alaturi de care traverseaza perioade dintre cele mai tulburi ale Istoriei contemporane. Personajele cartii ei apartin, in fapt, unei clase elitare, capabile de a schimba destinele colectivitatii. Si ma refer nu atit la membrii aristocratiei sangvinare, cit la aceia ai aristocratiei spirituale, cealalta forma de manifestare a elitismului care o farmeca pe autoare. In cele doua volume, ii regasim pe Eugene si Marie-France Ionesco, pe Arsavir Acterian si Nicolae Steinhardt, pe Alexandru Paleologu si Andrei Plesu, pe Mircea Eliade si Emil Cioran, pe Doina Cornea si Ana Blandiana, pe Eugenia Moldoveanu si Gheorghe Zamfir si inca pe multi, multi altii: filosofi, scriitori, artisti de prim rang ai culturii rominesti si europene, care ilustreaza la modul cel mai fericit ideea de aristocratie a spiritului, care supravietuieste, biruitor, tuturor vicisitudinilor unor epoci de sacrificiu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.