Iubirea omeneasca, avind, pe alocuri, tonuri de simfonie tragica sau accente muzicale de fuga, se dovedeste (...) a fi nu doar povestea vietii unui om pusa in paralel cu istoria zbuciumata a Africii, ci si o neobisnuita poveste de dragoste si, deopotriva, o profunda meditatie asupra iubirii. Totul plasat in lumea dura a continentului african, un univers aparte, pe care, cel mai adesea, Occidentul a preferat sa-l ignore sau, daca nu, sa-l priveasca exclusiv prin prisma detaliilor aparente si, inevitabil, conventionale sau artificiale. In plus, Makine e pe deplin capabil sa transmita cititorului o viziune artistica autentica si lipsita de orice clisee sau grile de interpretare prestabilite, sa fie convingator chiar si atunci cind vorbeste despre conducatorii ori ideologii revolutiilor comuniste si sa puna intotdeaunain lumina ceea ce a insemnat, pentru Elias Almeida si pentru altii asemenea lui, sa supravietuiasca in astfel de vremuri grele. Caci, atunci cind mor revolutiile si cind toate falsele ideologii si idealuri se prabusesc, ceea ce-i face pe combatanti sa ramina oameni –daca le e dat sa ramina oameni… –este tocmai iubirea omeneasca, a carei descoperire e singura in stare sa salveze cu adevarat lumea adesea prea violenta si prea grabita in care traim.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.