Plasata in Romania comunista a anilor ’70, eroina Gabrielei Adamesteanu este, desigur, impregnata de spaimele, suspiciunile si nelinistile unei dictaturi care invadeaza inclusiv spatiul privat si este, nu mai putin, asediata de trecutul familiei sale si de cel al barbatilor ei; dar, la fel ca celebra eroina arhetipala, ea este, mai ales, prizoniera vietii sale amoroase, cu avinturile, bucuriile si anxietatile sale, in care ajunge sa descopere cu acuitate ca: „Poate nici unul dintre cei doi barbati nu este cel mai important lucru din viata ei, ci foamea intensa, fara obiect, de afectiune si aventura”. Cum se naste si cum se intretine aceasta iluzie, cum creste, din gesturi, cuvinte si mingiieri, plasa ei vitala si acaparatoare si cum, mai apoi, se destrama, treptat, ochiurile acesteia – iata intrebarile la care Provizorat da raspunsuri epice tulburatoare, cu o forta rara, care se ridica la acea plenitudine a vietii pe care scriitoarea isi propune mereu s-o restituie cu mijloacele artei. Intr-o lume vulnerabila si provizorie („relatia lor provizorie”, „viata ei provizorie”, „binele de azi, cit mai este, e provizoriu”, „linistea provizorie”, „un provizorat continuu” etc.), viata creata de romanul remarcabil al Gabrielei Adamesteanu capata, in esecurile si in bucuriile ei pasagere, o intensitate care o face, in cel mai inalt grad, demna de citit.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.