Nascut in 1947 la Tirgu Neamt, recent premiat de catre Regele Mihai, Moshe Idel se alatura marilor nume de savanti, lingvisti sau literati evrei ce au onorat cultura romana. Si nu doar. De la Tiktin, Moses Gaster si Saineanu pina la Iancu Fischer, Constantin Daniel, Marius Sala si Paul Cornea, ca sa nu-i pomenim decit pe cei din zona studiilor savante si sa nu incepem o interminabila lista de mari poeti si prozatori, eseisti si critici literari ce au populat literatura romana.

Bibliografia lucrarii cuprinde 30 de pagini, notele, peste 50, sute de explicatii si paranteze erudite care vor sa clarifice orice detaliu alcatuind armatura si temeiul acestui studiu. Este o cercetare punctuala pe tema data si asumata, fara divagatii si comparatii «bla-bla-bla» cum se practica la noi, transformind orice idee/tema in pretext de comentariu simpatic. Nimic din toate acestea la Moshe Idel. Cu rigoare fata de subiect si temeinic efort erudit de a argumenta orice afirmatie avem de a face cu un exemplu de cum-se-scrie-o-carte-de-mare-tinuta-intelectuala. Daca Maica Domnului era teotokhos, adica Nascatoare de Dumnezeu, Fiul lui Dumnezeu, in interpretarea lui Moshe Idel, este prezent pretutindeni printre noi. Ramine sa-l descoperim pe cont propriu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.