Am citit-o ca pe o colectie de povestiri, desi e o colectie de cazuri despre care Aurora Liiceanu scrie ca psiholog. Dar cu cit talent! Si cu cita putere de patrundere! Oameni obisnuiti, unii prieteni cu Aurora Liiceanu, altii prieteni cu prietenii ei. Din mai nimic, adica din ceea ce vezi sau auzi ca i se intimpla cuiva, doamna Liiceanu scoate niste povesti exemplare, cautind si unicitatea personajelor ei si ceea ce le aseamana cu noi, ceilalti. Cineva a intrebat-o, contrariata, cu citva timp in urma, cind am scris despre alta carte a ei, daca nu se simte insultata ca am spus despre ea ca mi se pare o Seherezada a psihologiei. Aurora Liiceanu nu s-a simtit deloc insultata. Iar inceputul nostru de prietenie s-a transformat in prietenie dupa aceea. Azi, am fost fericit sa descopar ca povestirile sau, ma rog, cazurile din cartea asta, care mi-au placut in special sint si cele la care ea tine cel mai mult. Una dintre aceste povesti e a unui grec care a venit in Romania dupa lovitura de stat a coloneilor. Grecul locuia aici intr-un oras de provincie, intr-un bloc de patru etaje mai de la margine. Ramasese singur. Copiii lui se dusesera in Grecia. El statea acolo in bloc cu bagajele pregatite sa se intoarca. Avea un pat de fier, o masa de lemn nenorocita si o noptiera. Nu-si pusese nici macar un abajur la becul din tavan. Statea acolo cu valizele si cufarul cu care venise din Grecia lui, gata de plecare. Si a murit gata de plecare. In povestea grecului expatriat, Aurorei Liiceanu i s-a parut ca a descoperit un sindrom. Mie mi s-a parut ca i-a iesit o povestire extraordinara despre calatoria noastra prin lume, cu bagajele pregatite sau nu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.