Cel de-al treilea volum al <> incepe in anul de dupa moartea lui Rene Coeckelberghs, sotul scriitoarei, si este conceput ca un jurnal pe doua voci: cea a scriitoarei traind intre doua lumi si vocea lui Rene din scrisorile de dragoste scrise in vara-toamna lui 1974 si trimise Gabrielei Melinescu, dupa intoarcerea utopica a acesteia din Italia in Romania, in plin cosmar comunist. Efectul acestei suprapuneri e cu totul dramatic: cei sapte ani (1990-1996) de calma recunoastere suedeza si de reluare tatonanta a legaturilor cu Romania se oglindesc in apele tulburi ale unei perioade de ruptura voluntara si asumata cu aceasta. Efectul epistolarului partial al editorului Rene Coeckelberghs este dublu: el schiteaza, cu ochi de indragostit, un portret al Gabrielei Melinescu care da cheia fascinatiei pe care scriitoarea a exercitat-o si o exercita in orice loc s-ar afla; pe de alta parte, autorul minunatelor scrisori, traduse de sotia sa, devine, pret de citeva pagini, personajul propriilor lui aventuri, unul plin de pasiune, umor si plasticitate.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.