Literatura pe care o scriu functioneaza pe mai multe paliere simultan, astfel incit isi poate gasi ecouri in medii sociale diferite. E o calitate la care, evident, editorul tine foarte mult. In fond, e unul dintre „trucurile“ postmodernismului care, folosindu-se de ironie, parodie si pastisa, ajunge la o literatura care, gustata de publicuri diverse, impaca temporar economia si estetica. Desigur, nu de la aceste rationamente am pornit atunci cind am scris literatura, ci de la modul cum ma raportez la «realitate». Cred ca tocmai complexitatea realitatii si modurile in care ea se construieste si se destrama sub privirile noastre, caracterul ei dinamic si plastic sunt materialul principal al romanului. Pluralismul privirilor si al luarilor de pozitie, polifonia vocilor, ciocnirea mentalitatilor, efectele perverse fac parte din aceasta constructie fragila si atit de rezistenta, in acelasi timp, pe care o numim realitate si pe care romanul o poate explora in folosul si spre deliciul cititorilor. Dintr-o asemenea perspectiva, lectura nu poate fi decit multipla. Daca asta poate impaca publiciul elitist cu cel popular, cu atit mai bine.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.