Va marturisesc ca povestea care m-a impresionat cel mai tare este cea a lui Gheorghe Zamfir, pentru ca textul pe care l-a scris are foarte mult, n-as vrea sa spun, resentiment, dar foarte mult regret fata de maniera in care a fost primit inapoi si fata de piedicile pe care le-a intimpinat in a obtine un post la Universitate. Va marturisesc ca nu am putut sa nu fac o comparatie cu ceea ce ar fi facut statul american sau fonduri private americane pentru un talent planetar, cum spune el si nu pare modest, dar asa este, acest om este o valoare extraordinara. Intr-un fel, faptul ca nu a fost recunoscut, ca nu a fost primit cu bratele deschise in tara lui, ca nu s-a creat o scoala de nai internationala cu numele lui si in care sa poata sa profeseze mi s-a parut profund injust. Aceasta este povestea care m-a marcat cel mai tare, pentru ca mi s-a parut cea mai mare injustitie. Altfel, sint momente foarte duioase in carte. De exemplu, povestea lui Ion Schiau – mai ales inceputurile, cind a intrat in Romania si, neavind hirtiile in regula, vamesul de la Nadlac l-a lasat totusi sa treaca pe sub bariera – este extrem de emotionanta, pe mine m-a facut sa pling. M-a facut sa rid povestea lui Dan Chisu, m-a induiosat povestea lui Ion Vianu care s-a intors pentru a trai si a scrie in limba lui. Mi-a placut povestea plina de optimism si de umor a lui Marin Costache, cel care a adus Miss Univers.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.