Dupa sapte ani de la acest succes fulminant (Nu te misca), Margaret Mazzantini se depaseste pe sine cu romanul Venit pe lume, cu un numar aproape dublu de pagini, care declanseaza o suita de cronici elogioase in ale caror titluri apar termenii cheie (razboi si pace, iubire si tragedie) asociati cu orasul Sarajevo. Trimiterea la capodopera tolsoiana se ghiceste printre rinduri in comentariile presei literare, iar superlativele se aglomereaza. Un razboi si pace al timpului nostru si o epopee a conditiei umane, caci barbati si femei indura impreuna dramele mici si mari ale vietii, ca si nenorociri neinchipuite ale istoriei ce ravasesc un oras si pe toti locuitorii lui. Locul maretiei il ia firescul lucrurilor marunte, ritmul se precipita, iar subiectul capata o turnura de thriller: calatoria mamei si a fiului de 16 ani se fractureaza prin rememorarile femeii, trecutul are momente de rascruce, jalonat de surprize iar prezentul rastoarna tot ce stia si credea.

Viata ei se va desfasura in tot ce are esential si extraordinar la Sarajevo, Roma ramine doar fagasul normalitatii. (...) Absurd si atrocitate, miracole mici si orori mari, solidaritate umana si ura etnica se amesteca in orasul considerat un soi de Ierusalim al Balcanilor... Premiul Campiello, concomitent tromba tirajelor, traduceri, ecranizarea ce deja a inceput sint de la sine intelese. Dar este ceva in plus: dintre romanele ultimului deceniu, Venit pe lume parca ar cere Nobelul. I s-ar cuveni si potrivi – manusa.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.