Este o opera masiva si complexa care scaneaza intreaga perioada a dictaturii comuniste din Romania reflectata prin existenta si mai ales prin legatura adultera a unei femei Letitia Arcan (Lety) cu Sorin Olaru. Totul se intimpla in anii de stringere a surubului dictaturii ceausiste. Letitia e maritata cu insipidul Petru Arcan (nume emblema?) care-i reproseaza intirzierile in promovare pentru ca dosarul familiei Letitiei, nascuta Branea, e plin de pete. Sorin si Letitia lucreaza in sistemul editorial, in Cladire. «Cladirea» este un personaj important al romanului – este clar ca este numele dat Casei Scanteii – in care coexista publicatiile si editurile cenzurate cu insasi cenzura si ministerul acesteia (zis «Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste»). […] Ceea ce da consistenta textului este, dincolo de complexitatea situatiilor si personajelor, stilul excelent al Gabrielei Adamesteanu, simtul ei iesit din comun al observatiei detaliilor si arta replicii si monologului. Prozatoarea este mai ales o maestra a monologului vorbit sau interior pe care le dezvolta personaje de extractie sociala foarte diferita, dar carora ea reuseste sa li se substituie magistral in acest roman ca si in capodopera ei Dimineata pierduta. Nu e usor de evaluat de altfel daca Provizorat nu va lua, in opera Gabrielei Adamesteanu, locul de frunte al memorabilei Diminetii... din 1984.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.