Timpul, in infinitele moduri de intelegere ale sale, e tema centrala a acestei culegeri de povestiri, unul dintre firele subtile care leaga textele, celalalt fiind spatiul (o geografie nefamiliara, cum accentueaza Tabucchi, care este cea a tarilor din sud-estul Europei, si ale carei puncte de reper sint, printre altele, Bucurestiul, Budapesta si Moscova). Afirmind ca a reusit sa scrie despre timp fara sa stie cum sa-l defineasca si facind trimitere la celebra formula a Sfintului Augustin din Confesiuni, Tabucchi mai dezvaluie calitatea principala a timpului din povestirile sale, el este unul al memoriei, al constiintei, un timp care nu «trece», ci «imbatrineste», al nostalgiei care trece amintirile prin filtrul sau transfigurator. […]

Intr-o naratiune enigmatica prin echivoc si jonglind abil cu acest trompe-l’oeil care deplaseaza mereu centrul de interes de la un personaj la altul, de la un detaliu la altul, Tabucchi ofera, la scara redusa (ca dimensiuni), masura uriasului talent pe care o da in romanele sale. […]

Intr-o traducere ce dovedeste deplina aderenta a traducatorului la text si evidente afinitati ale acestuia cu scriitura tabucchiana, cititorul va mai imbatrini putin lecturind volumul, intr-un exercitiu al regasirii de sine.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.