Crichton atrage atentia asupra obsesiei de a descoperi gene responsabile pentru aberatiile comportamentale, obsesie de care presa profita fara sa stea pe ginduri. Daca e sa ne luam dupa ea, maharul Jack Watson e minat de gena stapinirii, nepotul lui acuzat de viol are gena poftei de noutate si a riscului, iar presedintele de la BioGen are gena infidelitatii conjugale, precum nevasta lui. Insa profesorul Garfield sustine ca nu exista gene care sa determine comportamentul uman, orientarea sexuala, violenta, somnul sau alcoolismul. In ultimii cincisprezece ani, europenii si japonezii au crescut cu 2,5 cm datorita alimentatiei sanatoase, spre deosebire de americani, care au scazut in inaltime, din cauza slabei ingrijiri prenatale si a alimentatiei fast-food. [...] Sint foarte bine-venite articolele presarate printre capitolele romanului. La inceput te deranjeaza, ti se pare ca scapi actiunea, dar te distrezi cind afli ca s-au creat cactusi cu par uman, aripi de porc crescute din celule stem si iepuri fosforescenti. Teribil de amuzant e articolul despre bucata de sapun din „grasimea extrasa prin liposuctie de la prim-ministrul italian Berlusconi.” A fost vinduta cu 18.000 dolari, pret aparent scazut, pentru ca Berlusconi nu e popular in Europa… Adultii, aflam din alt insert, nu apuca sa se maturizeze. Au nevoie de prea mult timp ca sa atinga «maturitatea psihologica», si asta intrucit educatia dureaza multi ani. Spumos argumentul…

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.