Al cincilea copil dovedeste usurinta scriitoarei de-a recicla formule epice deja consacrate si mai ales topirea lor intr-o fictiune saturata de semne de intrebare. Un roman concis, ce nelinisteste progresiv, prin amestecul de satira blinda la adresa clasei de mijloc engleze si a modului de viata traditional, cu elemente de gotic si horror, presarat cu ramasite mitice, topite subtil intr-o tragedie ce pindeste prin toate colturile povestii. (...) Problematica profunda a cartii o dau intrebarile puse de Harriet legate de prezenta monstrilor in codul genetic al omenirii, ca si reflectiile privind familia, rolurile asumate de femeie si barbat. Juriul Nobel a prezentat-o pe Doris Lessing «o naratoare a experientei feminine, care, cu scepticism, ardoare si forta vizionara, a expus critic o civilizatie divizata». Romanul Al cincilea copil indica mai mult: indrazneala de a expune meditatiei o divizare mai grava si prea putin constientizata, cea dintre barbati si femei, ori a fiintei umane insesi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.