...Sa ucizi o pasare cintatoare face parte dintre cartile singulare ce se adreseaza copiilor de toate virstele, nu stiu daca ele alcatuiesc o duzina sau doua, dar nu te dezamagesc nici la a doua, a treia si ori la a nu stiu cita lectura. (...) O ancheta realizata in Statele Unite in 1991 despre cartile ce schimba viata oamenilor plaseaza romanul pe al doilea loc dupa Biblie. Sa ucizi o pasare cintatoare a devenit de-a lungul vremii roman-cult al prozei americane, s-a preschimbat din bestseller in longseller, iar astazi, la semicentenar, probeaza nepasare fata de trecerea timpului, pastrindu-si neatinsa prospetimea. O explicatie o da lumea pe care o prezinta: oraselul din Alabama, concentrind prejudecatile Sudului, modul de viata conservator, rasismul izbucnind cu prima ocazie, intimplari petrecute in anii Marii Crize. Cartea atinge punctele nevralgice ale istoriei americane, la care se intoarce fiecare generatie cautind deslusiri. A doua explicatie o ofera familia prea putin obisnuita, cu tatal care isi creste singur fiul si fiica. Relatia dintre tata si cei doi copii iese si ea din comun prin discretia cu care Atticus ii urmareste in cursul verilor si in lunile de scoala, atent la felul in care ei inteleg, cu socuri si traume, oraselul unde traiesc. Tatal este personajul formidabil al cartii, iar esenta educatiei date copiillor, o formuleaza chiar el: «dar inainte de a trai in buna pace cu ceilalti, trebuie sa fiu impacat cu mine insumi. Singurul lucru care nu poate fi statornicit prin legea majoritatii este constiinta omului.»

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.