Bastarda Istanbulului e o carte cu cintec. Guvernul turc a pus-o sub acuzație cum ca a atentat la «turcism» pentru ca se vorbeste acolo despre genocidul armean (lucru pe care nici in ziua de azi statul turc nu si-l asuma), acuzații care i-au atras simpatia lui Omar Pamuk, scriitorul cel premiat la Nobel cu Ma numesc Rosu. In cele din urma acuzațiile au fost retrase, exagerarile statului turc sint aberante si va veți da seama de asta dupa ce o sa citiți romanul. Sint doar niste fapte acolo prezentate ca background al personajelor, nu judecați despre ceea ce s-a intimplat cindva. Si chiar daca…

Oricum ar fi, Safak e o maestra a detaliilor si o compar cu acele bucatarese pricepute in toate secretele ingredientelor culinare, care stiu ca fara atitea si nu mai multe frunze de tarhon e ratata crema de ciuperci. Si fac aceasta comparație gastronomica pentru ca, desi povestea nu se invirte in jurul bucatariei turcesti, scriitoarea isi numeste capitolele Sare, Piper, Naut si tot asa, treaba care mi-a amintit de propria mea mica istorie culturala sau culinara, daca vreți, cu matusi si bunici rotunjoare la chip si in talie, cu sarmale si cus cus, si ciorba de asure, si kurabieuri, siropuri, serbeturi, taranale, kataifuri, suberecuri, calacaiuri, cobeteuri si alte minuni, gustate de colegii din toate redacțiile prin care am trecut.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.