O carte mare, in toate sensurile cuvintului, incepind cu dimensiunea sa fizica – peste cinci sute de pagini, in format generos. Si cum ii sta bine unei edituri serioase, elegant tehnoredactata si tiparita. A existat o prima versiune a cartii, redactata in 1993, de peste 1400 de pagini, care se oprea insa in 1989. Aceasta este practic o rescriere concentrata si «adusa la zi», pina in anii 1999-2000, cind a procedat la refacere. Asa cum marturiseste autorul, «in prima versiune este prea anecdotic, prea istoric, prea factologic», or intentia sa era «o biografie pur intelectuala, ideologica si culturala». Desi regret renuntarea la «anecdotic», pentru ca si mie imi place birfa!, trebuie sa recunosc ca versiunea definitiva se muleaza excelent pe intentia auctoriala. Marile dimensiuni intelectuale, ideologice si culturale, de natura personala si/sau contextuala, sint bine surprinse in intreaga lor complexitate. Pentru ca, in cele din urma, avem de-a face cu o autobiografie, dar si cu o radiografie, a epocii pe care a trait-o «personajul», cu convulsiile si bataliile sale, cu personaje care i-au marcat trecerea prin lume sau cu care doar s-a intersectat, cu o formula banalizata prin uz, cu «luminile si umbrele» acesteia. Este deci vorba de un auto-portret, dar nu unul suprapus unui fond de contrast monocolor, nu un autoportret de studio, ci unul «in peisaj», un peisaj surprins uneori pina la nivelul detaliului semnificativ.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.