Viata unui om singur de Adrian Marino reprezinta mai mult decit niste simple memorii. Din punctul meu de vedere «aceasta Viata» se infatiseaza ca o adevarata opera critica. Scriind despre sine si despre lumea in care a trait, autorul nu a deraiat citusi de putin de la preocuparile sale fundamentale. In numeroase pagini, cititorii il pot regasi pe acelasi Marino din cartile sale de referinta. Amintesc doar Hermeneutica ideii de literatura si Biografia ideii de literatura. De altfel, singura deosebire de principiu consta in schimbarea obiectului supus investigatiei si analizei. Avem de-a face aici cu hermeneutica unei existente. Si nu cred ca e pretentios spus. Marino selecteaza acele aspecte incarcate de semnificatie si valoare obiectiva, ce informeaza, reveleaza si documenteaza. Isi refuza orice exhibitie de alta natura. Primeaza, asadar, continutul, sensul si densitatea vietii sale intelectuale, culturale si ideologice. De altfel, autorul sustine ca inaugureaza un nou gen subordonat ideii de biografie: cam cite autobiografii culturale si ideologice de acest tip exista in literatura romana? Un gen care, de fapt, nici nu exista.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.