De fapt, ceea ce propune Adrian Marino prin cartea Viata unui om singur este ceea ce, in psihanaliza, se numeste story of life, «povestea vietii», si nu trebuie exclusa functia terapeutica, eliberatoare, a unui asemenea travaliu rememorativ si selectiv ordonator pentru autorul ce se pregatea sa isi traiasca restul vietii eliberat de fantasmele si impulsurile care il urmarisera o viata. In acest sens, poate nu este o simpla coincidenta ca proiectul caruia i s-a dedicat dupa incheierea memoriilor sortite unei aparitii postume a fost cel despre cenzura din Romania. […] Sensul in care este novator cu adevarat volumul memorialistic lasat noua mostenire, cu dorinta expresa de a fi publicat abia la cinci ani de la plecarea autorului dintre noi, este insa de descoperit. In ceea ce ma priveste, cred ca el se inscrie ca o noutate, prin vointa programatica de a inaugura o serie virtuala a autobiografiilor elaborate din perspectiva ideologica (sigur, nu in intelesul cosmetizarilor impuse odinioara de Partidul Comunist). Totodata, noutatea vine si din aceea ca ideologia in numele careia vorbeste Adrian Marino este una principial liberala si democrata, pozitie afirmata decis si consecvent inca din Pentru Europa (1995) si Politica si cultura (1996). Mai mult decit atit, ea nu mai este nici macar literara, fata de lumea literara si atitudinile acesteia autorul afirmindu-si repetat si in chip apasat aversiunea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.