In volumul coordonat de Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici douazeci de personalitati culturale din domenii diferite (universitari, oameni de litere, jurnalisti, vedete media) propun douazeci de relatari ale aceleiasi istorii: Decembrie 1989. Asa cum sintem preveniti in prefata, volumul se doreste o alternativa adresata si celor tineri, neinteresati de relatarile obiective, detaliate, ale adevarului «istoriei», ci mai degraba de istorisirile subiective. Proiectul are inca o miza: de a completa imaginea evenimentelor din Bucuresti cu ce s-a intimplat in restul tarii si in diaspora; relatari care sa aiba in centru persoane concrete, «gindurile, reactiile, comportamentele spontane ale participantilor directi sau indirecti», metamorfozele psihologice si comportamentale ale fiecarui individ, caci «reactiile fiecaruia in parte, intr-un moment cu asemenea impact emotional, indiferent de diversitatea lor, pot crea o harta de alt tip a acelor zile, pot aduce in fata o istorie nevazuta, nestiuta, dar ceva mai palpabila decit istoria mare».

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.