Noua povestiri se intilnesc intr-un spatiu similar al sperantei si incertitudinii, al aspiratiei pentru un nou inceput compromis de amintirile inca vii ale Razboiului Mondial. Actul narativ, cultivat de naratori adolescenti, macar in spirit, daca nu si ca virsta, reuseste sa dezgroape adevaruri care depasesc intelegerea povestitorilor si ascultatorilor lor, dar care ii marcheaza iremediabil, acordindu-le o profunzime metafizica. In mod paradoxal, in ciuda continutului lor elegiac, Noua povestiri au marcat un episod invigorator si inaugural in biografia mea literara. Cartile care au urmat, atit traducerile romanelor lui Wolfe, Vonnegut si Kesey, cit si cartile de critica, Anatomia balenei albe si Narrative Innovation and Cultural Rewriting in the Cold War Era and After (2001), publicata dupa plecarea mea din tara, pareau intr-un fel sa ma departeze de spiritul epifanic al lui Salinger. Si totusi, la o privire retrospectiva descopar surprins ca Salinger e prezent in mare parte din scrierile mele, ca un fel de subconstient imaginar care a orientat optiunile mele.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.