Incarnarea stilului la Salinger e un rizom care cuprinde De veghe in lanul de secara (1951), povestirile scrise intre 1948 si 1953 si antologate in Noua povestiri (1953), Franny si Zooey (1961), Dulgheri, inaltati grinda acoperisului! • Seymour: o introducere (Raise High the Roof Beam, Carpenters, and Seymour: An Introduction, 1963) si Hapworth 16, 1924 (1964). Un rizom neancorat in pamint sau intr-o carte sfinta, nemarginit de poncife ori de cimitire, ci liber sa creasca incotro se intimpla, lasind cinismul sa se atinga cu ultima scinteie inocenta, punind povestea sa-l slefuiasca pe povestas pina la os si sa-l incline pe cititor. Circulatia atmosferica este absoluta in rizomul operei lui Salinger. In rizom, fragilitatea nu e marginala; nici marginalizata; nici farmecul nu e. In adincimea suprafetelor sale e ceva care nu ne lasa sa cadem in vid, care ne prinde ca un paianjen gentil, chit ca ne prindem sau nu. Salinger e mintuitor; si Whitman este.
Fara rizom, esti in pom, ar spune Deleuze 
 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.