Faima lui J.D. Salinger se datoreaza nu doar stilului sau, ci si felului in care si-a transformat textele in hirtia de turnesol a dramelor si cautarilor unei generatii – cea cinica si fara idealuri de dupa Al Doilea Razboi Mondial, pentru care sinucigasul Seymour din O zi desavirsita pentru pestii-banana, cel care se plingea ca «Toata lumea conspira sa ma faca fericit» (Dulgheri, inaltati grinda acoperisului), e modelul prin excelenta. Totul e acolo, in viata copiilor Glass, in nuce, si atractia pentru religiile orientale, si psihanaliza care ocupa teren in existenta sociala, si groaza de conventii, si lipsa de speranta, si dispretul, si curajul.
Iar marea intrebare, pe care cautatorii de comori printre manuscrisele lui secrete aproape ca nici nu si-o pun, e in ce masura, cum a evoluat scriitura lui Salinger, in ce masura, cum a traversat familia Glass (caci se pare ca despre ea a continuat sa scrie) societatea americana a ultimelor patru decenii. Cum a manevrat amestecul de fictiune si biografie ce-i defineste opera un scriitor care a renuntat, in mare parte, la propria biografie si la chiar lumea ale carei ritmuri muzicale le asculta si transforma in literatura.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.