In oceanul internautic si mediatic vestea mortii lui J.D. Salinger a facut valuri la sfirsitul lunii ianuarie. Creatorul adolescentului Holden Caulfield avea 91 de ani si a murit in 27 ianuarie la locuinta sa din New Hampshire (Statele Unite), un sat cu 1.600 de locuitori, unde se retrasese ca sa scape de propria faima. A avut noroc ca satenii i-au respectat dreptul la intimidate. Romanul care l-a transformat intr-unul dintre cei mai iubiti scriitori din lume, biblia adolescentilor, The Catcher in the Rye, a fost tradus la noi de regretata Catinca Ralea cu frumos echivalentul titlu De veghe in lanul de secara. […]
In fapt, Salinger a devenit faimos tocmai pentru ca a refuzat faima: a fugit de lume, cum se stie si n-a mai publicat de 45 de ani. Este foarte probabil ca n-ar fi dorit vilva nici la moartea lui si, daca ar fi putut, ar fi interzis-o printr-o sentinta judecatoreasca, asa cum a interzis si alte intruziuni in viata si scrisul sau. Toata presa este interesata de sertarul scriitoprului care a afirmat: «Ai un minunat sentiment de pace cind nu publici. Publicarea inseamna o groaznica invadare a intimitatii mele. Imi place sa scriu. Iubesc sa scriu. Dar scriu doar pentru mine insumi si pentru propria mea placere». Si se pare ca facut-o pina in ultima clipa.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.